АЕА се гордее със своя отличен дългогодишен имидж

Posted on

u5

Американско-английската академия (АЕА) е оставчик на образователни услуги в Общността. В елитното международно учебно заведение се обръща голямо внимание на така наречените „меки” способности, които представляват умения свързани с комуникацията, междуличностните взаимоотношения и презертирането на собствената личност чрез социалните контакти.

Академията се намира в столицата и се отличава сред останалите реномирани частни училища у нас с отношението на учителския колектив към учениците, не само по време на учебния процес, но и към тяхното развитие и възпитание през целия период, докато са техни възпитаници. Възпитанието им е насочено в развиване на личностови, трудови и социални умения чрез иновативни, съвременни интерактивни техники.

Всеки човек желае най-доброто за своето дете, за това международното училище се стреми да осигури добър старт на своите възпитаници в живота. Факт е, че правилният избор на училищно заведение може да доведе до блестяща кариера, а лошия – до провала на детето.

Най-важните аспекти, които родителите е хубаво да имат предвид, когато решават в кое училище да запишат детето са следните. Избраното от него учебно заведение конкурентно ли е на другите училища. Неговите възпитаници получават ли последващо образование и в какви университети. В училището, в което родителите искат да запишат детето си, останалте ученици имат ли високи резултати. Оказва ли се по някакъв начин стрес (натиск) върху учениците. Участниците в обучителния процес успяват ли да осъществят своя личен план за развитие.

Релевантни на съвременния живот ли са учебните планове и система. Съумява ли училището своевременно да осигурява нужните преподавателски ресурси и база за задоволяване на потребностите на децата от свободноизбираеми дисциплни, на база техните интереси и лични предпожитания. Успява ли училището да насърчава и стимулира личностното развитие на потребителите на услугата, в допълнение на академичното им развитие. По отношение на традициите, културата и ценностите, заобикалящата среда отговаря ли на тази в семейството.

Сайтът на AEA: International school of Sofia


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *