Как да изберем подходящият зимен пуловер

Posted on

Как да изберем подходящият зимен пуловер

Добрият пуловер през зимата е идеалният начин да се чувстваш добре, както по отношение на температура, така и по отношение на външният ти вид. Всеки мъж е имал поне един ужасен пуловер, който нито му го е затоплял, нито му е стоял добре. Няколко фактора са от огромно значение при избора на зимната дреха. Ето ги и тях:

Цветове

  • Едноцветни – Едноцветните пуловери са отличният избор, когато са съчетани с тениска или риза. Препоръчително е за студения сезон да се избират по-топли цветове като червено, кафяво и оранжево. Разбира се и другите цветове са за предпочитане особено, когато се съчетават добре с останалата част от облеклото ви. Контрастът наистина е важен и е хубаво цветовете да се съчетават.
  • Комбинации – В комбинациите има стотици видове пуловери. Ето и две практични правила, които могат да ви помогнат при избора на пуловер с повече от един цвят.
    • Правило 1: Колкото по-малко цветове има пуловера, толкова по-добре ще изглежда. Благоприятно е и съчетанието да си подхожда с останалата част от облеклото ви.
    • Правило 2: Уверете се, че цветовете, в които е вашият пуловер си подхождат, защото на пазара има доста такива, които са със силен контраст помежду си.

Шарки

  • Райета – От геометричните форми с които пазарът е засипан, най-подходящи са райетата. Разбира се има различни видове райета – тънко, средно и дебело. Сами преценете кое би ви стояло най-добре.
  • Блокове – Блоковете представляват много големи райета. Например пуловер, който е разделен на 3 различни цвята. Има дори такива, които разделят пуловера на две.

Какво да търсим

Естествените материи са най-подходящи, особено вълната. Разбира се, има различни типове с различни характеристики и свойства. Ако търсите повече топлина, насочете се към овча и ламска вълна. Ако търсите повече елегантност, насочете търсенето си към кашмирени пуловери или мерино.

Друго на което можете да обърнете внимание са пуловерите с контури по раменете и диагонално на гърдите. Те дават представа за мъжката фигура като по-мъжествена. Очертават раменете и гърдите. Придават по-стегнат вид на тялото.

Избягвайте пуловери на ромбове и квадрати. Те отдавна са демоде (освен по голф игрищата) и това може да ви отличи неблагоприятно от тълпата. Релефните форми също не са за предпочитане, тъй като в повечето случаи те са разпуснати и придават същият вид и на тялото.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *