Какво да ползвам за бърз растеж на косата?

Posted on

kosaЗдравейте мили дами, имате ли проблем с растеж на косата? Ако отговорът е да, то не се колебайте да изчетете тази статия, в която ще ви предоставим няколко адекватни решения, с чиято помощ ще се радвате на дълга и красива коса. Ясно е, че в салоните за козметика може да се направи почти всичко, но тук предлагаме методи, които може да приложите в дома си.

1 – Защо да използвате антиоксиданти за коса?

В зависимост от начина ви на живот и условията, при които се грижите за косата си, може да се наложи да използвате ефективни антиоксиданти за коса, с чиято помощ да стимулирате растежа. Най-известният антиоксидант до този момент е така наречения бета каротин. Той може да се набави по естествен начин с консумацията на моркови, домати, ягоди и череши. За да премахнете отровите в организма, които спират растежа на косата, не трябва да забравяте пиенето на вода.

2 – Подходящи витамини и продукти за растеж на коса

Полезните за косата, витамини идват от плодовете – банани и ябълки, както и от зеленчуците – домати, зеле, краставици и пресен лук. Включете ги в менюто си и ще останете учудени от бързия ефект, който можете да постигнете. Ако пък не си падате по консумацията на горе посочените плодове и зеленчуци, то можете да купите козметични продукти съдържащи подобни екстракти. Разбира се, избягвайте евтината козметика, а се насочете към доказаните изделия на пазара.

3 – Използвайте билки за стимулиране на растежа на косата

Отварата от билки също е полезна за стимулиране на растеж на косата при дамите. Така например, екстрактът от коприва има доказано добър ефект, така че може да го използвате. Хмелът пък спомага за по-здрава коса и копринен блясък. Има обаче и много други възможности, тъй че можете да зададете въпросите на конкретния специалист, който ще ви бъде полезен.

4 – Съвети за миене на главата

Много дами, които изпитват затруднения с растежа на косата, разчитат на контрастен душ. По този начин те подобряват кръвообращението си, което влияе с положителен знак. Миенето на главата трябва да се стане с топла вода, а шампоана се отмива със студена и топла вода едновременно. Финалната фаза се състои в обливане с топла и студена вода, която представлява контрастен душ.

5 – Консултирайте се с козметик

Ако горе посочените техники за растеж на коса не помогнат, е необходимо да се консултирате с професионален козметик, който да насочи конкретно лечение на проблема. Не унивайте, защото има варианти да се справите, и да се радвате на дългата си коса в продължение на години. За щастие козметиката е напреднала много, а това ви дава реални шансове да забравите за дългата пауза в израстването на косата. Разбира се, не забравяйте да изпробвате посочените методи в тази статия, тъй като те биха могли да бъдат много полезни за вас. Стискаме ви палци да успеете и очаквайте още статии по темата за стимулирането на растежа на косата и подходящото лечение.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *