Качествената климатизация и комфорта на хората в работните помещения

Posted on

5Когато става дума за качествено изпълнение на климатични системи в модерните обществени и жилищни сгради, от дългогодишния опит на МАРКАН ПРО сме убедени, че качеството директно се отразява на комфорта на хората, които ги населяват и които работят в тях.

Затова в тази статия решихме да отделим климатичните фактори, които дават директен резултат върху комфорта на хората в затворени помещения в частни и обществени сгради, и в работна среда.

Температура на въздуха – това е факторът, който най-много се отразява на хората в работната среда. Обикновено температурата на въздуха показва колко е горещ или студен въздуха в една стая на относителна база. През лятото 20 градуса в един офис може да е неприятно хладно, но през по-влажен период от годината да е перфектна работна температура. В този смисъл, чрез намеса на климатичната инсталация в сградата, хората могат да управляват най-точните параметри за сезона или за конкретния ден.

Излагане на слънчева светлина – със сигурност когато едно помещение е изложено на голям поток слънчева светлина през почти целия ден, това има сериозно влияние върху комфорта на хората в самото помещение.

Влажност на въздуха – изключително важен фактор, който има директно отношение за комфорта на хората дадена сграда или помещение. Климатичната инсталация във всяка сграда, трябва да успява да контролира влажността на въздуха във вътрешното пространство. Хората са много чувствителни към влажността на въздуха, затова климатизация на сградата трябва да държи параметрите в норма, за да може хората да не изпитват различни симптоми повлияни от по-високата или по-ниската влажност на въздуха.

Работен режим в помещението и начин на обличане – сред по-маловажните фактори за комфорта на хората в дадено помещение е това, което те упражняват като дейност там и начина по-който са облечени. В този смисъл качествената климатизация трябва да предоставя работна среда подходяща за най-различни дейности в една сграда. Например служителите в офиса имат една задача и едно облекло, докато майстори, които са дошли да монтират някаква техника, от своя страна имат друго работно облекло.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *