Нова година в Тетевен

Posted on

nova-godina-tetevenИван Вазов е написал нещо, което до голяма степен определя и очарованието на един български район: „Ако не бях дошъл в Тетевен и аз щях да бъда чужденец на майка България. Много съм бродил, много съм скитал, но не съм видял по-чуден рай“.

Когато посетите за първи път Тетевен ще останете впечатлени от невероятната природа и гостоприемството на местните хора, което е едно от предимствата на този стар български град. Ако желаете да резервирате своята нова година в България и по-специално Тетевен, по-добре го направете доста по-рано.

Посрещането на Новата 2017 година на хотел в България в Тетевен може да се превърне в много повече от това и да изненада приятно всеки непредубеден турист. Може да се каже, че Тетевен е най-недооцененото бижу на българския туристически небосклон, особено когато става въпрос за прекарване на празниците за Нова година в този планински район.

Градът разполага с прекрасни места за почивка и отмора, но те не са прекалено много. Все пак градът е доста по-малък, като население и площ, от останалите курортни селища, разположени на територията на България. В този смисъл мястото е подходящо за семейни почивки с деца. Така ще избегнете шума и суетата в курорти като Боровец, Пампорово, Банско или Сандански, където също може да посрещнете Нова Година в България.

Тетевен ще ви очарова с разнообразните си предложения за прекарване на свободното време. Край курортния град са разположени редица исторически, а и географски забележителности, които могат да задоволят и най-придирчивите посетители.

Гостите на Тетевенския Балкан могат да се насладят и на превъзходните специалитети, които са характерни именно за този български район. Без значение, дали посещавате града през лятото или по време на новогодишните празници, вие винаги може да разчитате на местната кухня и нейните приятни изненади. Така например, в Тетевен се предлага характерния за района качамак, както и тетевенската саламура, която е една от малкото студени супи, предлагани на територията на страната ни.

Край планинския град са разположени редица пещери, както и исторически паметници, които определят и преимуществата именно на Тетевен, пред останалите възможности за новогодишна почивка в България.

Освен това, посетителите на града могат да разчитат и на културните мероприятия в този планински град, където са разположени и редица старинни български църкви.

Нова година може да се превърне в незабравимо преживяване, ако предпочетете някой от хотелите, които са разположени в Тетевен. В града има и достатъчно къщи за гости, съчетаващи старинното очарование на възрожденските помещения със съвременните изисквания за уют и комфорт.

Не на последно място, посетителите на Тетевен, решили да празнуват Нова Година в България ще бъдат очаровани от чистия въздух и вода, с които се сравни именно този планински край. Неслучайно, през 2015 г. градът беше обявен за „Световна зона на планинската вода“. Тетевен съчетава чистотата на природата с модерните условия, необходими за ефективно прекарване на свободното време, почивка или възстановяване.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *