Полезни съвети за избор на годежен пръстен

Posted on

prusten

Годежният пръстен е един вид символ на чувствата и любовта на мъжа към жената. Той е символ на вярност, лоялност, любов и не на последно място задължение към интимната половинка. Ако искате да заблестите с чар и оригиналност, ще трябва да положите труд, за да намерите подходящ годежен пръстен, тъй като не всички видове бижута отговарят на този специален за вас повод.

В този ред на мисли, ще разгледаме какви са вариантите за избор на годежен пръстен, с чиято помощ ще впечатлите любимия човек, и ще го накарате да изпита истинска наслада от факта, че сте заедно, и че предлагате този символ на любов. А сега нека преминем към дадените съвети:

Размер на годежен пръстен

На всяка цена, трябва да снемете точния размер на годежния пръстен, тъй като това бижу, може да създаде дискомфорт на получателя му. Добре е да знаете, че повечето бижутерии предлагат устройства, с чиято помощ се определя размера на пръста. Все пак това е инвестиция, която трябва да се планира предварително. Ясно е, че елементът на изненадата е добър, но си представете, че инвестицията, която сте направили, не е съпоставима с определения размер.

Препоръки за избор на годежен пръстен

Масивните и по-широки годежни пръстени се препоръчват за хора с къси пръсти. Малките пръстени пък са добър вариант за индивидите с дълги пръсти. Това сочи логиката, за която не ви трябва “помощ от публиката“. Ако е налице средна плътност на пръстите, то ширната трябва да е поне 5 мм. За късите и тънки пръсти се препоръчва пръстена да бъде широк около 3,5 милиметра. Дългите и плоски пръсти пък изискват носенето на годежен пръстен с дебелина седем милиметра.

Вид на годежния пръстен

Тук вече всичко зависи от възможностите ви. Разбира се, че диамант е най-добрия камък, който може да изберете за годежен пръстен, но друг е въпросът дали можете да си го позволите. Рубините и смарагдите също са много добър вариант, но не и т.нар. аметисти, които символизират самота и са популярни под името „вдовици“. Традиционните варианти злато и платина също са добри варианти за вас. Имайте предвид, че платината може да наподоби евтин сребърен пръстен, независимо от факта, че материалът е изключително скъп. Ето за това помислете преди покупката.

Не робувайте на скъпото

Ако си мислите, че човекът до вас ще ви обича повече, защото сте взели годежен пръстен с диамант или друго скъпо бижу, то много се лъжете. Самият акт по връчване на пръстена е красноречив, че вие държите на получателя му. От този момент нататък всичко зависи от характера на човека. Едни възприемат скъпото и изисканото като акт на уважение, а други не държат толкова на това да изхарчите цяло състояние за пръстен. По този повод е хубаво да познавате добре отсрещната страна, за да си направите сметка, какво бижу да подарите.

В обобщение

По-горе дадохме ценни съвети за избор на годежен пръстен. Споменахме някои добри варианти за бижута, както и размерите, с които трябва да се съобразите. Не искаме да изпадаме в излишни подробности, защото знаем, че имате нужда от спокойствие, за да помислите какъв пръстен да дарите. Да се надяваме, че с наша помощ ще се сдобиете с правилно бижу и ви желаем успех!

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *