Пригответе апетитна домашна паста

Posted on

домашна пастаПастата намира все по-голямо приложение в българската кухня. Съществуват няколко вида паста, които са популярни у нас, а именно: спагети, равиоли, талиатели и фетучини. Всички те имат различен външен вид, но се приготвят по сходен начин. В днешната ни статия ще ви научим как да приготвите апетитна домашна паста, с която да зарадвате близки и роднини.

Това, което трябва да знаете е, че приготвянето на вкусна паста не е никак трудно и дори е забавно за любителите кулинари. Първите продукти, които са нужни са яйца и брашно. На сто грама брашно се пада един брой яйце. Направете кладенец в брашното и внимателно поставете яйцето. Разбърквайте с ръце и постепенно добавяйте брашно.

В случай, че тестото е сухо, то просто намокрете ръцете си, за да месите по-лесно с тях. Месете докато объркате съставките, но не прекалявайте. Ако тестото е готово е време да го увиете в прозрачно фолио и да го поставите в хладилника, където да преседи 30 минути. След това вадим тестото и правим подготовка на повърхността върху, която ще го разточваме чрез поръсване с брашно.

Нарязваме тестото на парчета с дебелина един сантиметър и ги прекарваме да минат през машината за паста. Парчетата трябва да минат три пъти през машината, за да се постигне желаната тънкост. Веднага след това разрязваме тестото с машина (ако притежаваме такава), според вида на пастата, която искаме да направим.

При положение, че нямате въпросните машини не се притеснявайте, тъй като има вариант да направите апетитна паста и без тях. Достатъчно е да използваме добрата стара точилка и нож. След изваждането на тестото от хладилника трябва да наръсим плота с брашно и да го разточим с точилката. После го режем на лентички или както ние желаем и готово. Прясната паста се вари три минути в гореща вода, докато изплува на повърхността.

За по-добър вкус варете пастата в предварително подсолена вода. Ако водата не заври, то няма как да преценим времето на варене, а освен това пастата може да се залепи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *