5 съвета за поддръжка на брадата

Posted on

1

Немалко мъже желаят да носят брада, защото по този начин се чувстват комфортно и имат по-голямо самочувствие. Не е случайно, че много от най-популярните представители на силния пол в исторически аспект са носили бради. В този ред на мисли, е добре мъжкарите да използват овлажняващи масла и кремове предназначени за брадата, както и подходящите бръснари.

В тази статия ще предложим пет съвета за поддръжката на брада, с чиято помощ ще се радвате на естетически издържана визия и комфорт. Нашата статия е предназначена за мъжката половина, която обича брадата си и не иска да се разделя с нея. А сега нека преминем към напътствията.

1 – Разнообразете вида на брадата

Ако сте свикнали да подстригвате брадата си, за да изглежда добре, то това е правилният начин за поддръжка. Тук обаче може да включите и малко разнообразие във вида на брадата. Така например, може да заложите на квадратна или правоъгълна брада, която ще даде нова визия за лицето ви. В случай, че не се справяте сами с подстригването, трябва да посетите специалист.

2 – Грижа за хигиената на мъжка брада

От огромно значение е да се грижите за хигиената на брадата. Поддръжката ѝ изисква употребата на меки почистващи средства и топла вода, които се прилагат всяка сутрин. Това важи в още по-голяма сила за пушачите, защото при тях се натрупва никотин по брадата, а това води до замърсяване на лицето. За целта може да се доверите на лечебните свойства на Алое Вера.

3 – Бъдете внимателни по време на бръснене

Техниката за бръснене има голямо значение, тъй като ако не правите нещата както трябва, и ако не използвате правилните самобръсначки, рискувате да станете жертва на враснали косми. Последните допринасят за неправилния и неравномерния растеж на брадата, а това трябва да се избегне. За да избегнете подобни проблеми, е необходимо да внимавате по време на бръснене.

4 – Правете масажи на лицето

При положение, че масажирате лицето си със специално масло, ще стимулирате растежа на брадата. За целта е препоръчително, масажите да се извършват в кръгообразни движения в продължение на поне десет минути. Ефектът е впечатляващ, както ще установите и сами. Това е една от изпитаните техники за поддръжка на мека, красива и мъжка брада.

5 – Посещение при бръснар

Бръснарниците са все по-рядко явление в наши дни. Въпреки всичко те съществуват и мъжете могат да ги използват. Има много добри специалисти, които ще се погрижат да имате желаната брада, и да изглеждате по прекрасен начин. Тази инвестиция във външния ви вид със сигурност ще бъде възвърната по един или друг начин. По-важното е да го направите днес и сега.

В обобщение

Мъжката брада е възхвалена в книги, стихове и поеми… Тя е онази част от лицето на мъжа, без която той губи своята идентичност. Това ни провокира да ви дадем горе посочените съвети за поддръжка и грижа за брадата. Ако последвате примерите, които сме дали, със сигурност ще останете доволни, понеже брадата ви ще изглежда величествена, така както сте си я представяли. Споделете тази статия с ваши приятели – момчета и мъже, които искат да имат здрава и красива брада.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *