6 храни, които мъжете трябва да консумират

Posted on

hraniМъжкото тяло се нуждае от няколко важни микроелементи, за да функционира по правилен начин и да бъде здраво. Имайте предвид, че експериментите с различни хранителни режими, не са най-добрата идея, тъй като въпросните диети може да се предназначени за друг тип хора, с различни от вашия организъм.

Телата на мъжете се отличават от тези на жените с по-високата мускулна маса, която се нуждае от калории и протеини. В следващите редове ще посочим шест храни, които силният пол трябва да консумира, за да избегне здравословни проблеми и да се радва на здраво и стегнато тяло.

1 – Доматена салата

Доматите са зеленчуци богати на витамин С, диетични фибри и калий, които се грижат за доброто функциониране на храносмилателната система и в същото време предпазват сърцето от инфаркт и други проблеми. Ето защо консумацията на салата от домати е препоръчителна за мъжкия пол.

2 – Батати

Сладките картофи предоставят на мъжкия организъм витамин А. Витамините от тази група подобряват зрението, както и подсилват имунитета. Сладките картофи са много полезни, така че трябва да присъстват в менюто поне 2 – 3 пъти седмично. По този начин мъжете ще се предпазят от вируси, грип и други болести. Освен това зрението им ще бъде много по-добре защитено.

3 – Слънчогледови семки

Малцина знаят, но слънчогледовите семки, са натурален източник на витамин Е, който намалява риска от болести идващи посредством свободните радикали. Освен това слънчогледовите семки се борят с отровите в организма, натрупани вследствие на пушене, пиене на алкохол и други. Иначе казано слънчогледът е силен антиоксидант, с чиято помощ ще се чувствате по-добре.

4 – Кашу

Кашуто съдържа магнезий, а това влияе благоприятно на мускулатурата на мъжете. По всяка вероятност сте чували, че при болки в ставите например, трябва да вземете магнезий, за да регулирате процесите в тялото ви. В този ред на мисли консумацията на кашу е силно препоръчителна не само за тези трениращите мъже, но и за тези, които остават пасивни.

5 – Консумация на зеле

Мъжете имат нужда от витамин К, тъй като той е важен за костния метаболизъм и усвояването на определени протеини. За да си набавите достатъчно количество витамин К, се препоръчва да консумирате зеле. Последното е лишено от съдържание на холестерол и е много полезно.

6 – Бадемите

Тези ядки са богати на протеини, така че ще ви заредят с необходимата доза енергия. Специалистите съветват да хапвате по десет бадеми дневно, за да получите естествен прилив на енергия, и да се справят по-добре с ежедневните си задължения. Освен че са полезни, бадемите са и много вкусни ядки, тъй че няма да ви е неприятно да ги включите в менюто си.

В обобщение

Посочихме ви някои вкусни и много полезни храни, които да консумирате, ако искате да поддържате мъжката си фигура. Сами забелязвате, че нито един от предложените продукти, не може да навреди на здравето ви, а можете да получите само положително въздействие. В някои случаи, ако се консултирате с диетолог, ще срещнете именно тези храни в менюто, което ще бъде изготвено за вас. Това не е никак случайно, защото в тях присъстват така важните микроелементи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *