7 съвета за приготвяне на тестени изделия

Posted on

тестени изделияТестените изделия са част от българската кухня, и за да бъдат приготвени качествено, е нужна специална подготовка от ваша страна. В тази статия ще ви дадем 5 съвета за приготвянето на тестени ястия, с които да направите добро впечатление на вашите гости.

1 – При приготвяне на Юфка, кускус или макарони е нужно да ги варите на умерен огън, като ги пускате в достатъчно количество вряла и предварително подсолена вода. Имайте предвид, че при варенето продуктите набъбват. След като ги сварите отцедете водата.

2 – При пържене на тестени продукти (мекици, бухти и други) не е нужно те да поглъщат много мазнина. Ако искате да предотвратите това, пържете на силен огън, като към мазнината прибавете една чаена лъжица оцет.

3 – В случай, че искате по-лесно да отлепите сладките от тавичката, то може да сложите последната върху тенджера с вряла вода. По този начин вие отлепяте сладките лесно и предотвратявате евентуалното им разпадане.

4 – Ако приготвяте пасти, торти и прочие тестени сладкиши и искате да прибавите маслен крем, е необходимо те да бъдат напълно изстинали, за да получите добър краен резултат.

5 – Хлябът се предпазва от изсъхване, като се поставя в емайлиран или стъклен съд, който е покрит с капак. Така винаги ще имате свеж хляб, готов за консумация. Разбира се, на пазара може да намерите готови съдове за съхранение на хляб.

6 – Топъл хляб се реже на тънки филии чрез прецизно нагряване на ножа на печката или потопяването му в много топла вода. Постъпвайки така вие избягвате проблеми с ронене и натрошаване.

7 – Не изхвърляте късчетата останал хляб. Препечете ги във вашата фурна и си направете вкусни и хрупкави сухари, с които да зарадвате цялото си семейство.

Разбира се, има и още куп съвети за приготвяне на тестени изделия, но тези ще помогнат на много домакини да постигнат успех при готвенето и да зарадват любимите си хора. Очаквайте продължение на тази статия в рубрика „Кулинария“ възможно най-скоро.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *